Marina Eckhardt - mandoline | concerten, lessen en meer....
________________________________________________________________________________________


HOME

BIOGRAFIE

ENSEMBLES

AGENDA

LESSEN

WORKSHOPS

ZMGO

DISCOGRAFIE

   
Mandoliniste Marina Eckhardt studeerde aan het Fontys Conservatorium te Tilburg bij Benny Ludemann, waar zij naast haar docentendiploma ook haar solistendiploma behaalde. 

Ludemann, de nestor van de klassieke mandoline in Nederland, was een grote inspiratiebron met zijn inzet, adviezen en grote muzikaliteit en vormde haar eigen visie over technische en muzikale aspecten van het mandolinespel en muziek in het algemeen.

Als mandoline- en gitaardocent heeft zij een eigen lespraktijk. Ze is muzikaal leider van het Zeeuws Mandoline en Gitaar Orkest.
Als promotie van de mandoline geeft ze workshops voor basisschoolleerlingen en organiseert ze studieweekenden voor mandoline en gitaar in samenwerking met Keith David Harris.
 
Ze speelt in het Duo Mandolino met Svetlana Tratch (mandoline, mandola) dat regelmatig samenwerkt met Willie den Hollander (orgel en piano). Samen met haar echtgenoot Monty van Belzen vormt ze het mandoline-accordeonduo Follie à deux. De samenwerking van Follie à deux met Ron Leenderse op gitaar levert het trio Les Amis op. Ze speelt samen met pianist Ad van Sleuwen.  
Het duo Eckhardt/van Sleuwen bracht in 2007 een CD uit met originele werken uit het Wenen rond 1800, uitgevoerd op historische instrumenten of kopieën daarvan. 
Follie à deux heeft inmiddels twee CD’s op haar naam staan, Passionata en Passionata deux.  
In 2012 verscheen van het Follia Duo (mandoline en gitaar) de CD “Hier et demain”.
In 2016 verscheen de eerste CD van Trio Les Amis en in 2018 de eerste CD van Duo Mandolino met Willie den Hollander.
 

Kijk voor meer informatie over de CD's op de pagina "DISCOGRAFIE"


foto: Jan van Dongen