Marina Eckhardt - mandoline | concerten, lessen en meer....
________________________________________________________________________________________


HOME

BIOGRAFIE

ENSEMBLES

AGENDA

LESSEN

WORKSHOPS

ZMGO

DISCOGRAFIE

                                
Duo Mandolino en Willie den Hollander - twee mandolines en orgel/piano

Duo Mandolino bestaat uit Marina Eckhardt en Svetlana Tratch, mandoline en mandola.
Zij biedt u een afwisselend en goed in het gehoor liggend programma van bekende en minder bekende composities, w.o. het beroemde dubbelconcerto voor 2 mandolines van Antonio Vivaldi. Dit dubbelconcerto weerspiegelt het vrolijke karakter van de muziek en de instrumenten. Daarnaast is gezocht naar werken die bij het ensemble en de musici aansluiten. Uitgevoerd op twee identieke mandolines, resp. 1932 en 1933, van de beroemde bouwer Raffaele Calace. Naast mandoline wordt ook een tenormandoline, de zogenaamde mandola bespeeld.
Duo Mandolino heeft ook een programma zonder piano/orgel, daarnaast heeft Marina een programma met piano. 

Svetlana Tratch (1976) studeerde domra bij Guzel Mukhametdinova aan het conservatorium van Kazan, Rusland en was er tot 2000 actief als orkestlid en soliste in het staatsorkest van Tatarstan. Na haar vestiging in Nederland studeerde ze mandoline aan het Fontys Conservatorium in Tilburg bij Benny Ludemann waar zij in 2004 en 2006 als Docerend en Uitvoerend musicus afstudeerde.
Vanaf 2003 vormt zij een duo met Gerie Daanen, accordeon/bajan. Samen met zanger/gitarist Mile Lukic brengen zij in 2011 de cd “ Zanos” uit met traditionele werken uit Oost Europa. Zij heeft met verschillende symfonieorkesten gewerkt. Tegenwoordig geeft zij mandolineles en treedt ze regelmatig op. Sinds 2012 maakt zij deel uit het Trio Giuliani.  

Willie den Hollander is geboren in Breda en heeft in Tilburg aan het Brabants Conservatorium gestudeerd. Haar orgelstudie rondde zij af bij Maurice Pirenne. Na het conservatorium heeft zij interpretatielessen gevolgd bij o.a. Albert de Klerk en Kees van Eersel.
Vooral laatstgenoemde heeft veel invloed gehad op haar verdere (kerk)muzikale ontwikkeling. Mede daardoor is zij kerkmuziek gaan studeren in Utrecht. Nadat zij 'gegrepen' werd door de koorzang heeft zij zich op dit terrein bekwaamd bij Kurt Thomas, Jan Eelkema en vele anderen. Na twintig jaar organist geweest te zijn in Brouwershaven is zij nu al weer jaren cantor-organist in Burgh-Haamstede. Daarnaast dirigeert zij het gemengde koor "Cantare" in Zierikzee en Capelle Veerensis in Serooskerke (W), het Noordbevelands Mannenkoor in Kortgene en het vrouwenkoor "Quodlibet" in Middelburg.
Tevens heeft zij een lespraktijk in orgel, piano, zang, algemene muziekleer en stemvorming. Als ad hoc begeleider van  Duo Mandolino en andere solisten werkt zij mee aan concerten door heel Nederland.