Marina Eckhardt - mandoline | concerten, lessen en meer....
________________________________________________________________________________________


HOME

BIOGRAFIE

ENSEMBLES

AGENDA

LESSEN

WORKSHOPS

ZMGO

DISCOGRAFIE

   
Duo Eckhardt/van Sleuwen - pianoforte
 
De 18e eeuw is een bloeiperiode voor de klassieke mandoline.
Componisten als b.v. Vivaldi, Mozart, Beethoven, Hummel en Hasse schreven voor dit geliefde instrument. Niet zo verwonderlijk dat de repertoirelijst gesierd is met een aantal werken uit deze belangrijke periode voor de mandoline.

Duo Eckhardt/van Sleuwen brengt een parelend programma uit het Wenen rond 1800. Uitgevoerd op historische instrumenten of een kopie daarvan.
In 2007 bracht het duo een CD uit met werken van Hummel, Beethoven en Hoffmann onder het exclusieve label “Le chant de Linos”.

Luistervoorbeelden op pagina "DISCOGRAFIE"

 

Ad van Sleuwen studeerde aan het Fontys Conservatorium de hoofdvakken Piano bij Gérard van Blerk, Theorie der Muziek bij Jan van Dijk en Orgel bij Hub. Houët. Verdere verdieping vindt hij later bij Luigi Tagliavini, Ewald Kooiman en Ton Koopman. Ad van Sleuwen is docent Orgel, Muziekgeschiedenis, Uitvoeringspraktijk en Theoretische vakken aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Publicaties over orgelhistorische zaken samen met Frans Jespers. De klank van historische orgels zet hij op een vijftiental CD 's. Verder geeft hij concerten in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Rusland en Italië. Samen met de Russische pianiste Jelena Bazova vormt Van Sleuwen een pianoduo. Omdat hij in het gelukkige bezit is van een fraai gerestaureerde Erard concertvleugel uit 1844 speelt hij vooral literatuur uit de Erardperiode. Met dit repertoire geeft hij concerten in Nederland en Rusland en maakt hij regelmatig opnamen voor de NPS.
Website: www.advansleuwen.nl